Skip to content

Intialaisittain maustettua lanttua

helmikuu 8, 2011
by

Tää resepti on napattu Hesarin ruokasivuilta joskus marras-joulukuussa. Alkuperäinen oli bataateista, mutta siinä kehotettiin kokeilemaan lanttua. Ja mä kokeilin kun oli n. 2-kiloinen lanttu kaapissa ja sille piti keksiä jotain tekemistä. (Kuva seuraavassa postauksessa.)

1 kg lanttua (tai bataattia)
2 valkosipulinkynttä
2 rkl raastettua inkivääriä
1 tl korianterin siemeniä
1,5 tl jeeraa
1/2 tl chilijauhetta
1/2-1 tl curryjauhetta
1 tl kokonaisia neilikoita (tai 1/2 tl jauhettua)
4 rkl auringonkukkaöljyä
3 rkl hunajaa tai siirappia (bataatteihin voi laittaa vähän vähemmän)
1 tl suolaa

Kuori ja kuutioi lantut. Silppua valkosipulinkynnet ja kuori ja raasta inkivääri. Laita kuivat mausteet mortteliin ja hienonna. Kuumenna öljy ja laita pannulle inkivääri, valkosipulit ja maustesekoitus. Kuullota muutama minuutti miedolla lämmöllä. Laita sekaan lanttukuutiot, siirappi ja suola. Kääntele  viitisen minuuttia, hauduta kannen alla 5-10 minuuttia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: