Tofua hapanimeläkastikkeessa
Mä oon joskus iät ajat sitten yrittänyt tehdä hapanimeläkastiketta, onnistumatta siinä. Tämä kokeilu onnistui. Lopputulos ei ole peruskiinalaisten makuinen, mutta se nyt ei välttämättä ole huono asia. Tässä on enemmän happamuutta, enemmän makeutta ja enemmän särmää. Eikä ollu edes vaikeeta. Seuraavan kerran vois vähän suurustaa maissijauhoilla.
250 g maustamatonta luomutofua
3 rkl omenaviinietikkaa
2 rkl soijakastiketta
2 dl ananasmehua
1 rkl inkkarisokeria
2 rkl raastettua inkivääriä
4 valkosipulinkynttä silputtuna
1 tl chilijauhetta
1/2 dl seesamöljyä
1 keltasipuli
1 punainen paprika
2 rkl tomaattipyrettä
2-3 rkl juoksevaa hunajaa (tai tummaa sokeria)
1 dl paahdettuja (ja suolattuja) cashewpähkinöitä
Kuutioi tofu. Sekoita kannellisessa astiassa etikka, soijakastike, mehu, chili, sokeri, inkivääriraaste ja valkosipulisilppu. Laita tofu marinadiin ja anna maustua ainakin pari tuntia (jääkaapissa, jos yön yli).
Kuumenna öljy pannulla, kuullota sipulit, lisää paprika, tomaattipyre, tofu ja noin puolet marinadikastikkeesta tofun mukana. Keittele kohtuullisella lämmöllä ilman kantta jonkin aikaa (vaikka kymmenen minuuttia) ja lorauta sekaan vielä pari ruokalusikallista hunajaa. Maistele sopiva makeus. Lisää lopuksi pähkinät ja mausta vielä tarvittaessa soijakastikkeella. Itse söin mustan riisin kanssa. Nam!