Skip to content

Jumalainen ”juusto”kakku

helmikuu 4, 2011
by

Aloita laittamalla Spotify päälle ja etsi sieltä Ana Moura.

Tän juustokakun reseptin muokkasin muutamasta amerikkalaisesta blogista (esim. Maebird) Brightonin juustokakkua muistellen, ja kappas – sain vielä paremman juustokakun aikaiseksi. Hyvä minä! Pohjassa erityistä on suola, joka saa muut ainekset maistumaan karamellisoiduilta. Täytteen juttu ihan oikeesti taas on koostumus, joten varmista, että saat siitä samettisen pehmeää ja tasaista. Itse sain tuon aikaan ensin monitoimikoneen S-terällä ja lopuksi vielä iskin tahnan (huonoon) blenderiini ja yllätys, yllätys, onnistui!

Pohja
5 dl pähkinäsekoitusta (3,5 dl macadamiapähkinöitä, 1/2 dl hasselpähkinöitä, 1/2 dl kuorettomia manteleita, 1/2 dl aurinkokuivattuja banaanilastuja – ei niitä kovia, vaan Punnitse & Säästästä löytämiäni vähän pehmeämpiä, sokeroimattomia)
6 kuivattua taatelia (liotin vartin)
ripaus ruususuolaa
kookoshiutaleita vuoan pohjalle

Täyte
7,5 dl cashewpähkinöitä (liota tunti ja valuta hyvin)
2 luomusitruunan mehu ja kuori raastettuna
1,25 dl agavesiirappia
1,25 dl kookosöljyä ja sulatettua kaakaovoita (näiden suhde kookosöljy 1/3 ja kaakaovoi 2/3)
1/2 tl bourbonvaniljajauhetta

Koristeluun esim. pakastekuivattuja mansikkalastuja jauhettuna (eli pussin sisällä mukiloituina)

Laita pohjan ainekset monitoimikoneeseen ja vedä seos (kookoshiutaleita lukuun ottamatta) murumaiseksi seokseksi. Mun kone ei kovin pieneen muruun kyennyt, mutta tää olikin hyvä juttu. Ei siis miksikään tahnamuruksi! Laita irtovuoan pohjalle kookoshiutaleita ja painele muruseos sen päälle vuoan pohjalle ja hieman reunoillekin.

Heitä täytteen ainekset monitoimikoneeseen / blenderiin (itse käytin molempia) ja surruuttele aikasi. Siinä meni pitkään. Maistele täytettä – mun makuun sitruunaa sai olla paljon. Nostele täyte irtopohjavuokaan pohjan päälle ja koristele mansikkarouheella. Laita pakastimeen jähmettymään pariksi tunniksi. Nosta huoneenlämpöön 1/2 tuntia ennen tarjoilua.

Kakku on tosi tuhtia, älä ota liian isoa palaa!

No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: