Skip to content

Punajuuricarpaccio ja pesto

tammikuu 26, 2011
by

Viime viikolla valmistin illallisen Erittäin Tärkeille Henkilöille. Alkuruuaksi tarjosin punajuuricarpacciota (esikuva Appelsiineja Hunajaa -blogista), jota aion ehdottomasti tehdä uudelleen (varsinkin kun Labbyn toimituksessa tuli ihania pieniä luomupunajuuria). Tärkeää tässä on saada punajuuresta mahdollisimman ohuita siivuja, semmosia läpikuultavia. Itse käytin mandoliinia. Pikaruokaa tää ei ole, mutta vaivatonta!

Carpaccio
1 isohko luomupunajuuri
2 valkosipulinkynttä
1-2 rkl punaviinietikkaa
1 dl luomuoliiviöljyä
hyppysellinen ruususuolaa

Vetele mandoliinilla punajuuri ohuiksi siivuiksi. Sekoita pienessä kulhossa marinadin ainekset. Yhdistä punajuurisiivut ja marinadi ilmatiiviissä astiassa ja anna punajuurien maustua ja pehmetä yön yli. Ota ajoissa huoneenlämpöön, jotta öljy ehtii lämmetä juoksevaksi.

Pesto
ruukullinen basilikaa
pari rkl pinjansiemeniä
1-2 pientä valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
ruususuolaa

Yhdistä peston ainekset ja surauta sauvasekottimella tasaiseksi. Säätele oliiviöljyllä kastike sopivan paksuiseksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: