Arki-illan linssisalaatti
Hemoglobiinini on laskenut lihansyönnin lopettamisen jälkeen 25 pinnaa ja edellisen vuoden aikana vielä 10 pinnaa. Saattaapa olla tässä syy ylitsevuotavaan väsymykseen. Mä oikeasti luulin, että rusinat ja pinaatit ovat ne vegaaneiden raudan lähteet, mutta Finelin listan mukaan huippurautaisia ovatkin vehnäleseet ja ruskeat / vihreät linssit. Hieman kätevämpää ja järkevämpää saada rauta näistä.
Tää linssisalaatti ei nyt oikeastaan ole pikapikaruokaa, koska de puy -linssien keittäminen vie nelisenkymmentä minuuttia. Joka tapauksessa ruuassa ei ole juuri muuta valmistamista, joten merkkaan tän pikaruuaksi (niitä reseptejä ei ole ikinä liikaa). Tää linssipohja sopii lisukkeeksi tai sitten salaatiksi vaihtelevien kavereiden kanssa.
Salaattipohja
4 dl vihreitä de puy linssejä
1 tl suolaa
2 pientä keltasipulia
2-3 valkosipulinkynttä
6 aurinkokuivattua tomaattia (itse käytän Punnitse & Säästän / Ekolon kuivattuja versioita)
2-3 rkl oliiviöljyä
1 rkl valkoista balsamicoa
Labbyn yrttisuolaa
Herbamarea
mustapippuria
Lisäksi
1/2 avokado
tomaatti
(itse tehtyä pestoa)
Huuhtele ja valuta linssit. Keitä kattilassa vettä kiehuvaksi ja heitä linssit kattilaan (vettä saa olla väljästi). Laita veteen suolaa teelusikallinen. Anna linssien kiehua miedolla lämmöllä nelisenkymmentä minuuttia. Linsseihin saa jäädä purutuntumaa. Kaada vesi pois ja anna linssien valua kunnolla ja kaada ne kulhoon.
Pilko sipulit ja valkosipulit ja kuullota niitä pannulla. Lisää sipuliseos, pilkotut aurinkokuivatut tomaatit ja mausteet linssien joukkoon. Sekoita hyvin. Pilko salaattipohjan sekaan (ehkä kandee lisätä nämä suoraan annokseen, jos syö tätä useamman päivän aikana) avokado ja tomaatti. Laita vielä lisäksi reilu teelusikallinen pestoa. Nam!