Vihreä voimakeitto talveen
Keittolinjalla jatketaan. Tänään tuntui siltä että olen saanu kyllikseni perunasta ja tein muunnelman ”vihreästä keitosta”. Teen usein tällaista keittoa, jonka ideana on että siinä on paljon vihreitä asioita, sipulia, valkosipulia ja mausteita. Hyvää flunssaan, kevyttä eikä tee liian täyttä oloa. Kaiken lisäksi tämä on pakastevihanneksien käyttämisen ansiosta helppoa ja nopeaa ruokaa.
Tarvitset
1 iso sipuli
3 kynttä valkosipulia
1 pss pakastepinaattia (120g)
1 pss pakastepapuja (150g)
1/2 pss pakastettua parsakaalia (200g)
2,5 dl punaisia linssejä
1 rkl öljyä
paprika-jauhetta, cayanne-pippuria, mustapippuria, jauhettua juustokuminaa (jeeraa)
1 rkl soijakastiketta
12 dl vettä
Huuhdo linssit huolellisesti haalealla vedellä. Keitä linssejä noin 10 minuuttia omassa kattilassaan suolalla maustetussa vedessä. Linssien kiehuessa voit aloittaa keiton valmistamisen.
Lohko sipuli ja pienennä valkosipulinkynnet. Lämmitä öljyä ja mausteita keskilämmöllä paksupohjaisessa kattilassa. Lisää sipulit ja kuullota niitä kunnes alkavat olla läpikuultavia. Lisää 12 dl vettä ja pakastevihannekset. Nosta lämpötilaa jotta saat keiton kiehumaan. Linssit ovat tällä välin jo kypsyneet. Kaada ne lävikköön ja lisää keittoon.
Kun keitto kiehahtaa, alenna lämpötilaa ja annan porista kymmenisen minuuttia. Halutessasi lisää mukaan myös auringonkukansiemeniä, ne sopivat tähän keittoon loistavasti.