Pinaattia, papuja ja nuudeleita (2:lle)
Hengasin toissa viikon Lontoossa, ja Lontoon vegeravintoloista on tulossa postaus jahka saan tunnin ylimääräistä aikaa.
Nyt pikapostaus pikanuudeleiden (eli Wagamaman) maailmasta. Hankin pari vuotta sitten Wagamaman keittokirjan, josta olen kokeillut harmittavan vähän reseptejä mutta tässä yksi niistä kokeiltujen lemppareista. Helppo ja nopee. Itse olen lisännyt reseptiin pavut proteiinipitoisuuden nostamiseksi. Vegaaniseksi (ja maukkaammaksi, arvelen) reseptin saa vaihtamalla osterkastikkeen soijaan.
180-200 g sobanuudeita
3+2 rkl kylmäpuristettua seesamöljyä
4 valkosipulinkynttä
reilu pala inkivääriä (raastettuna n. 2 rkl)
1-2 punaista chiliä
200 g (baby)pinaattia
1 tlk (4 dl) mustasilmäpapuja
1 rkl osterikastiketta (soijakastiketta)
1/2 sitruunan mehu
4 rkl nopeasti paahdettuja seesaminsiemeniä
Keitä ja valuta nuudelit ohjeen mukaan. Pilko valkosipulinkynnet, raasta inkivääri ja ota chileistä siemenet pois ja pilko ne. Paahda seesaminsiemenet kuivalla, kuumalla (wok)pannulla ja laita ne syrjään. Laita pannulle 3 rkl öljyä ja pikapaista (eli kääntele koko ajan) valkosipuleita, inkivääriä, chiliä, pinaattia ja papuja pari minuuttia. Lisää nuudelit, osterkastike, sitruunamehu ja seesaminsiemenet ja sekoita hyvin.