Talven odotuksen tuorepuuro
Kesän ja alkusyksyn aamut alkoivat pääasiassa smoothieilla, mutta nyt ilmojen viiletessä on tehnyt mieli jotain (ei lämpimämpää) vaan täyttävämpää. Ja kyllähän vilja lämmittää, ainakin jos uskoo siihen. Erona Raisan tuorepuuroon on kaurahiutaleet ja se, etten soseuta omaani (ja syön tämän koko annoksen kerralla).
1 dl höyryttämättömiä kaurahiutaleita
2 rkl pellavansiemeniä
2 rkl auringonkukansiemeniä
(2 tl tyrnijauhetta)
1/2 – 1 raastettu omena
1 rkl macajauhetta
2 saksittua kuivattua aprikoosia tai viikunaa
(2 saksanpähkinää rouhittuna)
n. 1,5 dl mantelimaitoa
puolukoita (ja tänään lisäksi tyrnimarjoja)
1/2 banaani
2 tl hamppuöljyä
luomukanelia (eli ceylonin kanelia; ei sisällä kumariinia)
Laita illalla lautaselle (tai puuroeväsrasiaan) kaurahiutaleet, pellavansiemenet, raastettu omena, maca, aprikoosit ja pähkinät. Kaada mantelimaitoa päälle – sopivan määrän opit tuntemaan. Hiutaleet imevät maitoa yllättävän paljon, joten seoksesta kannattaa tehdä aika löysää. Laita pakastemarjat sulamaan puuron päälle, ja koko lautanen jääkaappiin yöksi. Aamulla sekoita puuroon banaaniviipaleet, kaneli sekä hamppuöljy (joka on ihan sairaan pahaa; seuraavan kerran ostan taas pellavaöljyä).
Puolukat voi korvata millä tahansa marjoilla. Itse suosin antioksidanttipitoisuudeltaan hyviä puolukoita, mustaviinimarjoja ja mustikoita. Hamppu- tai pellavaöljyn sijaan käytän ajoittain camelinarouhetta (joka on myös pahaa).
En ole varmaan koskaan aiemmin syönyt tyrnimarjoja tuoreena / pakasteena. Eilen ostin niitä heräteostoksena pakastehyllystä mangokuutioiden vierestä. Tänään myöhemmin siis mango-tyrnisorbettia. Nam.
Tämä tulee ehdottomasti kokeiluun! Kuulostaa tosi herkulliselta, kiitos Riitta!