Pinaattiletut ilman kananmunaa
Pinaatinhimoissani kehitin pinaattilettuohjeen. Näistä tuli todella tuhdisti pinaatin makuisia, ja lapseni vähän vierasti näitä – tarhassa tarjotut einesversiot ovat taatusti miedompia. Pinaatin määrää voi toki vähentää, tai korvata sen muulla yrtillä.
Pinaattiletut (7-8 isoa lettua)
2 dl makeuttamatonta kasvimaitoa
3 dl vettä
1 rkl (hamppu)öljyä
1/2 tl suolaa
1,5 dl graham-jauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1,5 dl soijajauhoja
2 pss pakastepinaattia
Paistamiseen öljyä tai maidotonta, paistonkestävää margariinia.
Ota pinaatit sulamaan hyvissä ajoin huoneenlämpöön tai laita pussit kuumaan veteen sulamaan. (Minulla ei ole mikroaaltouunia joten en osaa sanoa sillä sulattamisesta mitään). Sekoita vesi, kasvimaito, öljy ja suola. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Anna turvota noin 20 minuuttia. Lisää sulanut pinaatti, sekoita.
Munattomat lettutaikinat ovat paksumpia kuin ”munalliset”, ja letuistakin saa tehdä vähän paksumpia kuin perinteisistä. Soijajauho on kuitenkin hyvä sidosaine ja nämä letut pysyvät hyvin koossa kunhan pannu vain on tarpeeksi kuuma. Itse käytän asteikolla 1-6 lämpöä 5 näiden paistamiseen.
Kuumenna pannu hyvin, lisää rasvaa ennen jokaista lettua ja paista molemmin puolin. Lisänä voit tarjota puolukkasurvosta, -hilloa tai vaikka eilistä risottoa jolla täytät letut.
Kananmunaa ei onneksi tarvitse mihinkään. Viimeisimmässä Vegaia-lehdessä Inna Somersalo todisti että ei edes marenkeihin, joiden luulin olevan ne ainoat joita ei voi tehdä ilman kananmunaa. Kiva olla väärässä, välillä 🙂
Olen tullut samaan johtopäätökseen, ilman kananmunaa voi tehdä melkein kaiken. Mutta oo, munaton marenki kuulostaa kiinnostavalta!