Glögiajan suklaa-aprikoosileivokset
Tässä se resepti nyt sitten on. Täydellisimmät raakapallot mitä olen koskaan tehnyt (tosin käytin taas tavallista kaakaojauhetta). Näistä en saanut aivan sitä koostumusta mitä lähdin hakemaan, mutta toisaalta tämä hieman rakeisempi koostumus toimii paremmin.
120 g mantelijauhoa (käytin Pirkkaa ja oletan sen olevan jauhettu kypsentämättömistä manteleista)
2 dl kuivattuja, pehmeitä luomuaprikooseja
3 rkl kookosöljyä juoksevana
3 rkl kookosjauhoa
1/2 dl kaakaojauhetta
1 rkl kuivattua, jauhettua appelsiininkuorta
1 rkl hunajaa
5 rkl kaakaovoita raastettuna
1 dl kaakaomassaa raastettuna
1-2 tl hunajaa
Hurauta mantelijauho, aprikoosit ja kookosöljy tasaiseksi massaksi tehosekoittimen s-terällä. Lisää kookosjauho ja kaakaojauhe, appelsiininkuorijauhe ja hunaja ja sekoita vielä pari minuuttia. Säätele kookosöljyllä ja kaakaojauheella (ja mantelijauheella) massan koostumusta. Lisää appelsiininkuorijauhetta, jos haluat voimakkaamman maun. Tiivistä ja pyörittele massasta palloja.
Sulata vesihauteessa kaakaovoi, -massa ja hunaja. Annostele pallojen päälle teelusikalla sulaa suklaata (kuvassa). Laita jääkaappiin jähmettymään.