Mansikka-mantelipallot
Oli aivan pakko testata Keittiökameleontin mansikka-mantelipalloja viime viikonloppuna. Nuo kaksi ovat jäljellä. Tai itse asiassa enää yksi. Näähän ei oikeaoppisesti ole raakaruokaa, koska käyttämäni mantelijauho (Sallisen) on kuorituista manteleista, jotka oletettavasti on kaltattu (eli kypsennetty). Pirkan mantelijauhossa on kuorten hitusia, joten olisikohan se kypsentämättömistä manteleista?
Tein pallot muutoin Okriinan reseptiä noudattaen, mutta kaakaovoin määrää oli pakko lisätä tuntuvasti että sain pyöriteltyä pallot.
Maustoin kolmanneksen massasta kaakaojauheella (ihan tavallisella), ja nää kaakao-mansikkapallot oli sekä tyttäreni että mun mielestä maukkaampia (siksipä niistä ei ole kuvaa). Kaakao jotenkin syvensi tuota makua ja toi siihen tarpeeksi ”voimakkuutta”. Mutta onhan nuo vaaleanpunaiset söpöjä.
3 pussia Sallisen mantelijauhetta (á 75 g)
3 rkl hunajaa
3 rkl kookosöljyä juoksevana
4-5 rkl kaakaovoita raastettuna ja sulatettuna
1/2 (eli n. 15 g) pussia pakastekuivattuja mansikkalastuja
hyppysellinen vaniljajauhetta
1 rkl lucumaa
(1/2 dl kaakaojauhetta)
Laita tehosekoittimeen mantelijauhe ja mansikkalastut. Vedä s-terällä sekaisin. Lisää juoksevat aineet ja mausteet ja surauta tasaiseksi massaksi. Pyörittele palloja – tämä on aikaa vievin osa tässä ohjeessa. Massaa täytyy vähän lämmitellä ja tiivistää kämmenien välissä ennen kuin pallo pysyy kasassa.
Tällä viikolla söin kahvilassa taivaallisen aprikoosi-mantelileivoksen, jota ajattelin testailla puoliraakana viikonloppuna.