Vegaaninen suklaatäytekakku
Lapsen 6-vuotissynttäreille valmistin suklaakakun versioimalla erilaisia nettireseptejä ja kehittämällä oman täytteen Vegetukusta ostamastani appelsiini-suklaalevitteestä.
Taikina
3 dl vehnäjauhoja
2,5 dl sokeria
5 rkl kaakaojauhetta (esim. Van Houten)
1 tl ruokasoodaa
1/2 tl suolaa
2,5 dl lämmintä vettä
1 tl vaniljasokeria
5 rkl kasviöljyä (esim. rypsi)
1 tl omenaviinietikkaa
Täyte
Säilykepersikoita
3 rkl appelsiini-suklaalevitettä
50g maidotonta margariinia
0,5 dl tomusokeria
1 rkl kaakoajauhetta
Kuorrute
25 g maidotonta margariinia
5 rkl vahvaa kahvia tai kasvimaitoa
2 rkl kaakaojauhetta
Noin 4 dl tomusokeria (225-250 g)
2 tl vanilliinisokeria
Valmista taikina. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Tee kuiva-aineseokseen kolme koloa ja kaada niihin öljy, etikka ja vesi. Sekoita taikinaksi. Laita taikina leivinpaperoituun tai voideltuun irtopohjamuottiin. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.
Valmista täyte. Vatkaa margariini ja suklaalevite kulhoon sähkövatkaimella sekaisin. sekoita tomusokeri ja kaakaojauhe keskenään. Sekoita rasvaseos ja sokeriseos keskenään tasaiseksi. Viipaloi säilykepersikat ohuiksi siivuiksi.
Kun kakku on jäähtynyt kunnolla, halkaise se. Kostuta pohja kasvimaidolla ja levitä päälle täytettä ja persikoita. Täytettä saa jäädä yli, sillä voi maustaa vielä kakun päällystä.
Aseta kansikerros paikoilleen, kostuta kasvimaidolla. Sivele loput täytteestä kakun päälle.
Valmista kuorrutus. Sekoita kaakaojauhe ja sokerit kulhossa. Kaada sekaan sulatettu margariini ja kahvi tai kasvimaito. Lisää nestettä vähitellen ettei seoksesta tule liian löysää. Kun saat sopivan koostumuksen, kaada kakun päälle.
Anna tekeytyä mielellään yön yli. Koristele ja nauti!