Talviruokaa: curry-juurekset
Tyttäreni futistreenit järjestetään ulkona marraskuun alkuun saakka. Sunnuntaisin on tuplatreenit; hän pelaa ja minä seison kentän laidalla melkein kaksi tuntia. Kun pääsemme kotiin, olemme poikki, kylmissämme ja kamalan nälkäisiä. Viime sunnuntaina päätin olla kaukaa viisas ja laittaa ruuan tulemaan ajoissa.
Improvisoin jääkaapista juureksia uuniin, annoin niiden olla kolmisen tuntia 150 asteessa ja lämmitin pakkasesta linssikastikkeen kaveriksi. Lapsi sanoi tästä ruuasta: ”Äiti, mulla on nyt uusi lempiruoka! Mun lempiruuat on nyt risotto, wokki ja nämä curry-perunat!”
Talvella tulee syötyä vähemmän vihreitä: olen itse jo aikaa sitten lopettanut tomaattien ostamisen, en halua syödä niitä nyt kun ne eivät maistu miltään ja kypsyvät lentokoneruumassa. Juurekset on pop!
Currylla maustetut uunijuurekset
1 kg perunaa
0,5 kg porkkanaa
2 rkl rypsiöljyä
currya, mustapippuria, merisuolaa
Kuori ja pilko vihannekset. Porkkana kypsyy hitaammin kuin peruna, joten jos olet kiireessä, tee paloista pienempiä. Halkaise potut ja leikkaa lohkoiksi. Laita vihannekset suureen kulhoon, kaada päälle öljy ja mausteet. Kääntele jotta saat mausteet tasaisesti eri puolelle. Laita leivinpaperin päälle uunipellille ja pelti kylmään uuniin, näitä valmistaessa kannattaa käyttää koko uunin lämmitysaika hyväksi. Paistoaika riippuu lämpötilasta, olen tehnyt näitä 150 asteessa ja 175 asteessa, aikaa kuluu jotain tunnin ja puolentoista välillä. Tsekkaile välillä ja töki perunoita haarukalla.