Skip to content

Linssipihvit

lokakuu 30, 2010
by

Jes. Tässä on linssipihvit, joista tyttäreni pitää. Joita hän syö. Kokeilin reseptiä kesällä mökillä, ja ajattelin että kenties pihvit maistuivat siksi niin hyville, koska mökillä kaikki ruoka on hyvää. Mutta edelleen maistuvat parhaille syömilleni linssipihveille, ja tällä kertaa muokkasin reseptin vegaaniksi korvaamalla munan gramjauhoilla. Seuraavan kerran isken näitä hampurilaisten väliin!

Pihveihin tulee:
3 dl punaisia linssejä
kasvisliemijauhetta / -kuutio
2 porkkanaa
1 pienehkö kesäkurpitsa
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 prk tomaattipyrettä
3 tl garam masalaa
3 tl jeeraa
2 dl gram- eli kikhernejauhoja (tai 2 munaa)
1 dl spelttijauhoja (vehnä- ja perunajauhotkin sopii)
auringonkukkaöljyä
suolaa

Keitä linssit kypsäksi liemijauheella maustetussa vedessä. Raasta porkkanat ja kesäkurpitsa hienoksi raasteeksi. Valuta linssit siivilässä ja iske samaan siivilään raasteet valumaan ylimääräinen neste pois.

Raasta tai pilko sipuli ihan pieneksi ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita, mausteita ja tomaattipyrettä öljyssä kattilassa. Laita liesi nollalle ja lisää sekaan raaste-linssiseos. Sekoita hyvin ja lisää jauhot. Spelttijauhoja voi lisätä vaikka ensimmäisen pannullisen jälkeen, kun näet kuinka hyvin / huonosti taikina pysyy koossa.

Paista pihvejä tilkassa öljyä miedohkolla lämmöllä molemmin puolin (oma lieteni oli 4-5 asteikolla 1-12) ilman kantta. Pihvit paistuvat suhteellisen hitaasti, n. 1o min / puoli.

2 kommenttia leave one →
  1. tammikuu 5, 2011 10:39 pm

    Ciao ja terveisiä Italiasta! Teen näitä parhaillani toista kertaa. Ekalla kerralla käytin valmiiksi keitettyjä, tölkitettyjä vihreitä pieniä linssejä, jätin kesäkurpitsan pois ja hyviä tuli. Tällä kerralla on itse ohjeenne mukaan keitettyjä, mutta edelleen (paikallisia pahuksen hyviä) pieniä vihreitä linssejä.

    Ajattelin vinkata, että kastikkeeksi sopii esim. pakastetuista vihreistä kesäherneistä tehty, valkosipulilla ja sopivilla mausteilla höystetty, soseutettu ja vaikka kookosmaidolla notkistettu kastike. Itse asiassa keksin tämän kastikkeen, koska meillä oli uudeltavuodelta tähteeksi jäänyttä samppanjalla maustettua hernesosekeittoa, ja käytin sitä kastikkeena. Hyvin toimi!

    Onnellista uutta vuotta teille, kirjoittajat, ja kiitos ihanista ruokaideoista!

  2. Riitta permalink*
    tammikuu 6, 2011 8:37 pm

    Pitääkin kokeilla näitä vihreistä linsseistä! Vaikka linssien keittäminen on suhteellisen helppoa puuhaa, on ihana jos kaapissa sattuu lymyilemään tölkki tai kaksi valmiiksi kypsennettyjä linssejä. Melkein kuin Hesburgeriin menis. Mukavaa uutta vuotta Henna sulle myös!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: