Skip to content

Raaka”pastaa” ja salaattia

lokakuu 5, 2010
by

Tämä resepti on mukaeltu useista lähteistä, ja tätä on helppo tuunailla sen mukaan mitä kaapista löytyy.

Tarvitset:
1/2 kesäkurpitsaa
1 dl macadamia-pähkinöitä
Lehtisalaattia
Tuoretta pinaattia
Kahdenlaisia ituja
Merisuolaa, mustapippuria, neitsytoliiviöljyä, vettä

Edellisenä iltana:
Suikaloi kesäkurpitsa pituussuuntaan juustohöylällä ja pilko suikaleet noin sentin paksuisiksi siivuiksi. Ripottele päälle suolaa ja pippuria ja pieni loraus öljyä. Laita marinoitumaan kylmään suljetussa rasiassa.
Laita pähkinät likoamaan niin että ne peittyvät kokonaan, anna liota kylmässä niinikään yön yli.

Syömispäivänä:
Laita kesäkurpitsasuikaleet lävikköön valumaan, ja puristele vielä käsin ylimääräinen neste pois. Suolaaminen saa kesäkurpitsan helmeilemään nestettä ja tämän nesteen poispuristaminen vie mennessään mahdollisen karvaan maun. Tällä tavalla valmistettu kesäkurpitsa on erinomaisen pehmeää ja herkullista.
Kaada pähkinöiden liotusvesi pois ja murskaa ne blenderissä. Lisää vettä pienissä erissä niin että saat kermamaisen seoksen. Mausta merisuolalla ja mustapippurilla. Minulla tuli desistä pähkinöitä niin paljon kastiketta että jätin puolet odottamaan huomista lounasta.
Valmista salaatti. Pese pinaatti ja salaatti huolellisesti, pieni veitsellä silpuksi. Lisää ituja, minulla oli tänään vihreiden linssien ja mung-pavun ituja. Lisää pieni loraus oliiviöljyä ja halutessasi ripaus suolaa.
Asettele kesäkurpitsat lautaselle ja kaada kastike päälle, viereen paljon salaattia. Nautiskele!

No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: