Skip to content

Tuorepuuro

lokakuu 3, 2010
by

Tuorepuuron idea on, ettei sitä keitetä, vaan että se valmistetaan liottamalla ja soseuttamalla. Tuorepuurot ovat erittäin täyttäviä ja ravinteikkaita, minusta myös hyviä, 6-vuotiaan tyttäreni mielestä oudon makuisia. Hän nauttii mielummin perinteistä kaurapuuroa. Tuorepuuroreseptejä on varmaan yhtä monta kuin on tekijääkin. Minä olen kokeilujen kautta päätynyt pitämään eniten tällaisesta versiosta:

1 dl kokonaisia tattarisuurimoita
1 rkl gojimarjoja (jos niitä kaapissa sattuu olemaan)
1 rkl pellavansiemenrouhetta
1 rkl hampunsiemenrouhetta
1 rkl kuorimattomia seesaminsiemeniä
2 rkl auringonkukansiemeniä
2-3 kuivattua viikunaa

Illalla:
Huuhtele tattari moneen kertaan kylmällä vedellä, sitten kiehuvan kuumalla ja lopuksi vielä kylmällä vedellä. Pese viikunat huolellisesti juoksevan veden alla, poista kovat kannat.
Kumoa kulhoon ja lisää päälle muut ainekset.
Lisää vettä niin että ainekset peittyvät kunnolla, Anna turvota jääkaapissa seuraavaan aamuun.

Aamulla:
soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi puuroksi. Lisää vettä jos rakenne tuntuu liian tanakalta.

Olen päätynyt omaan sekoitukseeni kokeilujen ja fiilistelyjen kautta. Tattari on hyväja ravinteikas vilja, ja kokonaisina suurimoina sen ravintoarvo on parhaimmillaan. Gojimarjat ovat hauska lisä, kotimaiset mustikat ovat samanlaisia elämäneliksiiripommeja. Pellavansiemenet tekevät hyvää vatsalle, ja hampunsiemenissä on omega 3- ja 6-rasvaa joiden saamisesta minun tahdon vegaanina pitää huolen. Napsin toisinaan myös purkista vegaanisia pillereitä joissa noita rasvahappoja on. Uskon että ne tekevät aivoille hyvää. Seesaminsiemenissä taas on paljon kalsiumia, ja auringonkukansiemenissä maltillisesti proteiinia joka sekin on hyvä lisä aamuun. Viikunat makeuttavat puuron niin ettei paremmasta väliä.

Tämän voi syödä mantelimaidon – tai sitten epäortodoksisesti kuten minä – soijamaidon kanssa. Mantelimaito on elävän ravinnon oppien mukaista, soijamaito ei. Puuroa ei tarvitse kovin paljon, kolme isoa ruokalusikallista pitää minut kylläisenä pitkälle puolen päivän jälkeenkin. Raastan toisinaan sekaan omenan, tai lisään pakkasesta sulatettuja marjoja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: