Skip to content

Itämainen punajuurikeitto ja naurissipsit

lokakuu 3, 2010
by

Yksi suosikkiruokablogini on Kokar hela dagen, josta olen napannut tämän punajuurikeiton reseptin. Olen muokannut alkuperäistä lisäämällä punajuuria ja hieman happamuutta omenamehusta.

Ja tänään on taas yksi niistä sunnuntaista, jotka käytän ruuanlaittoon vaikka ulkona on ihan mieletön syyssää. Onneksi on Martha Wainwright seurana.

3-4 isoa punajuurta
1 rkl punaista currytahnaa
1 tlk kookosmaitoa
1/2 litraa vettä + Herbamare Asia -maustesekoitusta
loraus soijakastiketta
5 kaffir limen lehteä
loraus omenamehua
1 ruukku tuoretta korianteria silputtuna

Kuori ja lohko punajuuret. Levitä ne uunipellille ja ripottele päälle suolaa. Paahda punajuuret kypsiksi uunissa (n. 175°, 1 h). Laita lohkot ja 3/4 vedestä blenderiin ja soseuta sileäksi soseeksi. Laita kattilaan öljyä ja kuullota currytahna. Lisää punajuuri-vesiseos kattilaan ja huuhtele blenderin kannu kookosmaidolla ja lopulla vedellä ja kaada nämäkin kattilaan. Lisää Herbmare, soijakastike, omenamehu ja kaffir limen lehdet. Anna kiehahtaa ja kiehua miedolla lämmöllä vartti. Lisää lopuksi korianteri.

Naurissipsit

Mä en pidä kypsentämättömien nauriiden mausta, mutta nää uunissa paahdetut sipsit on tosi, tosi hyviä.

x-määrä nauriita
oliiviöljyä
ruususuolaa
(chilirouhetta)

Kuori nauriit. Vetele vihanneshöylällä niistä lastuja. Paksummat lastut ei pala niin helposti uunissa kuin ohuet, joten paksut on parempia. Levitä lastut uunipellille leivinpaperin päälle. Voitele todella ohuelti öljyä lastujen pintaan (siis tarkoitan tässä suurinpiirtein sudin näyttämistä lastuille). Ripottele pinnalle vähän ruususuolaa ja halutessasi chiliä. Laita 100-150-asteiseen uuniin ja anna paahtua mahdollisimman kuiviksi. Kannattaa jättää lastut mieluummin keltaisiksi kuin antaa niiden paistua ruskeiksi.

Olen itse laittanut tavalliseen uuniin 2-3 peltiä kerrallaan ja vaihtanut välillä peltien paikkoja. Tässä satsissa oli yksi pieni ja kaksi isompaa naurista ja näistä pellillisiä tuli 5.

No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: