Skip to content

Tomaatti-linssikeitto à la Trocadero

lokakuu 1, 2010
by

Lempilounaspaikkani keskustassa on Uudenmaankadulla sijaitseva Trocadero. Lounaslistalla on päivittäin 2-3 kasvisruokavaihtoehtoa ja näiden lisäksi yksinkertaisuudellaan loistava salaattipöytä.

Tämän lämmittävän mauteisen tomaattikeiton esikuvaa (harira) söin viime viikolla, ja samana iltana oli pakko testata pystyisinkö valmistamaan edes jotain joka kaukaisesti muistuttaisi Trocaderossa syömääni. Pystyin! Harissa-tahnan kanssa kannattaa olla varovainen.

  • pari sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl harissaa
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 2 tl jeeraa
  • oliiviöljyä
  • 2 porkkanaa tikkuina (tai esim. kesäkurpitsaa, omenaa…)
  • 2 tlk tomaattimurskaa
  • 2 dl yön pari tuntia liotettuja speltinjyviä
  • 2 dl pari tuntia liotettuja ruskeita linssejä
  • 1-2 dl (keitettyjä) kikherneitä
  • (1 rkl täysruokosokeria)
  • vettä
  • suolaa, mustapippuria
  • tuoretta persiljaa

Kuullota sipuleita, jeeraa, harissaa ja tomaattipyrettä öljyssä kattilan pohjalla. Lisää porkkanat ja kuullota vielä hetki. Laita kattilaan tomaattimurskat, jyvät ja linssit ja lisää vettä sopivasti. Lisää sokeri. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla reilu tunti. Mausta, lisää vettä tarvittaessa ja lisää tuore persilja.

No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: