Skip to content

Kikherne-purjokeitto (2:lle)

lokakuu 1, 2010
by

Labbyn vihanneslaatikko tuli, ja purjot pääsivät heti kattilaan. Tämä on ystävän reseptikirjasta varastettu, alunperin taisi olla Jamie Oliverin keittokirjasta. Resepti on matkan varrella muuntunut, tässä tämänpäiväinen ohje.

Keitto ei kuulosta ainesosiltaa mitenkään erikoisen maukkaalta, keitto näyttää ankealta, mutta maku on aivan sairaan hyvä! Pehmeä ja täyteläinen. Ja mikä parasta: helppo ja nopea.

(Mikä todennäköisimmin pettää bloggarin? Kameran akut. Kuva tulee kunhan akut ladattu.)

2 purjoa
4 valkosipulinkynttä
4 dl (kypsiä) kikherneitä
ISO loraus (lähemmäs 1/2 dl) hyvää oliiviöljyä
kasvislientä
suolaa, pippuria
sitruunamehua

Halkaise ja pese purjot. Pilko ne ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita kattilassa öljyssä miedolla lämmöllä. Lisää kikherneet ja kasvislientä siten että seos ei ole aivan veden peitossa. Kiehauta ja anna hautua kannen alla reilu vartti. Soseuta keitosta osa sauvasekottimella (eli sauva kattilaan ja muutama pyöräytys siten, että keittoon jää myös kokonaisia herneitä) ja lisää tarvittaessa vettä / kasvislientä. Mausta suolalla, mustapippurilla ja sitruunamehulla oman maun mukaiseksi. Itse teen tämän keiton suhteellisen suolaiseksi.

Tarjoillessa lorauta vielä hieman oliiviöljyä ja pyöräytä mustapippuria lautaselle.

No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: